mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Sobni kesten (castanospermum australe) Pet Apr 25 2008, 08:20 | |
| Jos jedna jako lijepa sobna biljka koja voli direktno sunce,umjereno zalivanje i redovnu prihranu.. Slike su sa neta:  Sjeme sobnog kestena:  |
|
slacko počasni član

Godina: 55 Broj poruka: 570 Mjesto: Nish Raspolozenje: taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka: jatropa podagrica Datum upisa: 29.02.2008
 | Naslov: Re: Sobni kesten (castanospermum australe) Ned Apr 27 2008, 12:15 | |
| Biljka je prva liga ali saksija
stvarno vrhunska,josh da ih je naci ovde. |
|
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Sobni kesten (castanospermum australe) Ned Apr 27 2008, 18:04 | |
| Kod nas sam ih vidjala jedno vrijeme i bile su negdje oko 5-eura..Ima ih po par komada u saksiji.. Inace super izgledaju sa tim plodovima na vrhu zemlje.. |
|
slacko počasni član

Godina: 55 Broj poruka: 570 Mjesto: Nish Raspolozenje: taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka: jatropa podagrica Datum upisa: 29.02.2008
 | Naslov: Re: Sobni kesten (castanospermum australe) Ned Apr 27 2008, 21:03 | |
| biljka je jako osetljiva i odmah da znash ima puno onih koji su je nabavili, al kao i za kokos palmu,malo onih koji su je sacuvali.
Nisam definitivno vishe luda za biljkama koje me posle par meseci zestoko nasekiraju,ovaj put cu ostati karakter,neka hvala. |
|
mena moderator

| Naslov: Re: Sobni kesten (castanospermum australe) Pet Nov 13 2009, 11:59 | |
| Da se nadovezem na ovu temu sto se tice sobnog kestena,juce sam ga opet gledala stoji u groznim uslovima,zemlja se odvojila od saksije a on fenomenalno izgleda.. Mozda ko ga ima ipak ne treba da pretjeruje sa zalivanjem..Da-i nije na svijetlom mjestu,nego na tamnom jedino od svjetlosti ima sijalicu.. |
|
Tiki Član

Godina: 38 Broj poruka: 35 Mjesto: Negde u vojvodini Raspolozenje: Uvek raspolozena Omiljena biljka: Dradene, Hibiskusi itd... Datum upisa: 15.01.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Sobni kesten (castanospermum australe) Sub Jan 22 2011, 21:50 | |
| Posto oko 3 godine imam ovu bilkjku moje iskustvo je sledece . Ne na sunce (napolju ) nikako , voli svetlost ne direktnu . Zaliva se u tanjiric posto ako je zalijete od gore po korenu ,lakse ce vam otpasti ove kugle Voli orosavanje , zimi je manje zalivajte a leti neka uvek u tanjiricu ima vode . |
|