|
|
| Autor | Poruka |
|---|
bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Sub Avg 01 2009, 12:19 | |
| Almightyme dobro dosao na biljno carstvo  Lakse bi bilo ako bi postavio sliku i da se tako vidi sta se desava sa listovima adama. A slika cveta adma je obavezna da vidimo kako izgleda cvet  |
|
 | |
Strelicijum zaslužni član

Godina: 51 Broj poruka: 263 Mjesto: Bitolj Omiljena biljka: Strelicijum,ruza,orhideja,kala,anturijum.. Datum upisa: 02.06.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Sub Avg 01 2009, 17:33 | |
| cula sam koliko je to tacno ne znam da ne treba mnogo da se raduje cvetu Adama i Difenbahije..... biljka je stara. |
|
 | |
ROSA Član

Godina: 22 Broj poruka: 17 Omiljena biljka: ima ih puno
Datum upisa: 18.05.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Sub Avg 01 2009, 17:56 | |
| Pa ja bas ne bih rekla da je to tacno meni adami jako brzo procvetaju cak i mladi.Sad su mi prosli cvetovi na jednom adamu sam imala 6 cvetova.E za koji dan ce mi moj mladi otvoriti drugi cvet pa cu vam staviti sliku. Jel zna neko sta da radim sa tolikim adamima imam i jako puno pelcera koji su vec isterali po dva lista? |
|
 | |
slacko počasni član

Godina: 55 Broj poruka: 570 Mjesto: Nish Raspolozenje: taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka: jatropa podagrica Datum upisa: 29.02.2008
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Sub Avg 01 2009, 20:17 | |
| Podeli prijateljima,komšijama i poneki daj i nekome koga ne znaš dobro.Obraduj nekog,učini dobro delo,lepo ćeš se osećati. |
|
 | |
Almightyme Član

Godina: 18 Broj poruka: 16 Omiljena biljka: Alokazija, Paprati , Lekovite biljke. Datum upisa: 31.07.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Sub Avg 01 2009, 20:59 | |
| Hvala bubamarac Cvet kao kod svih biljaka iste grupe je slican, iako je bezbojan meni se svidja. Vec ce da precveta i ovaj drugi cvet, pocinje da se susi, ali u svakom slucaju slikacu adam sutra ili malo posle i staviti sliku  |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Uto Avg 04 2009, 14:28 | |
| Ovogo adama sam u proljeće dobila od Mene.Bio je to jedan maliii mali pelcerčić...Sad već fino izgleda..  |
|
 | |
veeca Član

Godina: 51 Broj poruka: 25 Datum upisa: 27.04.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Uto Avg 04 2009, 23:00 | |
|
Poslednji izmenio veeca dana Uto Avg 04 2009, 23:04, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : adami) |
|
 | |
veeca Član

| Naslov: konačno da sam nešto uspela da ubacim. Uto Avg 04 2009, 23:02 | |
| |
|
 | |
Yolli počasni član

Godina: 51 Broj poruka: 423 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: raspolozena, nego sta Omiljena biljka: dracena Datum upisa: 13.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Uto Avg 04 2009, 23:33 | |
| Veeca da li su ti ovo oni adami koje si isekla proletos? Da li su ti isterale plocice ili biljke koje su imale list? Pitam te zato sto smo otprilrke u isto vreme seckale nase adame, a meni su krenuli samo oni koji su imali list! Na zalost ostale su mi dve ili tri plocice koje ni ne znam gde sam posadila posto sam u medjuvremenu svasta turala u zemlju na mesto gde sam ih proletos gurnula Inace Veeca super su ti adami  |
|
 | |
veeca Član

| Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Sre Avg 05 2009, 12:14 | |
| Da, to su Adami koji su iznikli iz pločica a ima ih još ali ja sam sinoć tek uspela da ubacim slike i pošaljem. Do sinoć nisam znala kako se šalje pa ću slikati ovih dana , sad su još veći. Kad sam zatrpavala pločice ove hrizanteme su bile male a sad i one izrasle pa ih dosta guše. Matične biljke koje sam isekla prvo su ostale bez i jednog lista pa su poterale i sada imaju po dva lista, slikaću i njih. Hvala za pohvale!! |
|
 | |
Dona aktivni član

Godina: 58 Broj poruka: 107 Mjesto: Bitola Makedonija Omiljena biljka: hibiskus Datum upisa: 17.11.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Adam Čet Avg 13 2009, 12:38 | |
| Evo mog adama  |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Čet Avg 13 2009, 12:51 | |
| Dona  ,svaka čast!!!!Ogrman,lijep i zdrav primjerak.Koliko je star?Šta mu radiš pa je ovako lijep?  |
|
 | |
Dona aktivni član

Godina: 58 Broj poruka: 107 Mjesto: Bitola Makedonija Omiljena biljka: hibiskus Datum upisa: 17.11.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Adam Čet Avg 13 2009, 13:11 | |
| Ovaj je star tri godine ,dobila sam ih od starog oko 10 komada i sve sam poklonila meni ostao samo ovaj.Ne radim mu nista posebno posadjen je u velikoj saksiji napolju je u sarenoj seni ,prihrana Folifertl T jednom nedeljno.To je sve |
|
 | |
Strelicijum zaslužni član

Godina: 51 Broj poruka: 263 Mjesto: Bitolj Omiljena biljka: Strelicijum,ruza,orhideja,kala,anturijum.. Datum upisa: 02.06.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Čet Avg 13 2009, 13:30 | |
| Ne znam sta da ti kazem, ali adam me je odusevio. Zimi sa koliko lista bude?  |
|
 | |
p_e_r_o@hotmail.com počasni član

Godina: 19 Broj poruka: 626 Mjesto: dalj Raspolozenje: vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka: lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa: 03.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Čet Avg 13 2009, 16:14 | |
| ja sam ovog ljeta dobio stari panj adama koi je bio acen i ja sam ga narvno spasio .....posadio sam ga oko pola metra u zemlju i jos je toliko ostalo iznad zemlje.. vrh sam odrezo i pored posadio za mjesec dana mi je istjero 3 lista i sad je ko suma a iz starog panja mi je izaslo5 pelcera...ali ja volim adame pa sam tako i pre dva tri dana iseko i ostatak panja na tri djela od po 10 cm i usadio u saksiju sad samo cekam...vjerojatno ce i to izrast...hehe......sto se tice cvijeta adama ja ga bas i ne volim jedino mi ima lijep miris...al kad mi pocne tjerat cvijet listovi se odmah suse dodje mi da ga odmmah bacim al necu zato ih stalno pomladjujem a stare podjelim...hehe...pozzic svima...forum je zakon.. |
|
 | |
|