|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Dona aktivni član

Godina: 58 Broj poruka: 107 Mjesto: Bitola Makedonija Omiljena biljka: hibiskus Datum upisa: 17.11.2007 Zemlja: 
 | Naslov: adam Pet Avg 14 2009, 10:37 | |
| | Strelicijum :: | Ne znam sta da ti kazem, ali adam me je odusevio. Zimi sa koliko lista bude?  |
I zimi ima isto listova jer stoji na svetlom mestu na temperoaturi oko 15 stepeni(samo sto sporije izbacuje listovi i oni su manji) |
|
 | |
Marinela počasni član

Godina: 27 Broj poruka: 914 Mjesto: Torak Raspolozenje: Dobro Omiljena biljka: Uglavnom sve Datum upisa: 04.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Pet Nov 06 2009, 16:28 | |
| |
|
 | |
xtina Član

Godina: 21 Broj poruka: 38 Datum upisa: 11.03.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Sub Mar 27 2010, 22:49 | |
| Ja uopste nemam srece sa ovom biljkom.......tako da je trazim....ako neka ima neka mi se javi....... |
|
 | |
yellow počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 484 Mjesto: uzice Omiljena biljka: kalatee difenbahije marante dracene fikusi anglaoneme...... Datum upisa: 27.10.2009 Zemlja: 
 | |
 | |
bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2102 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Sub Apr 03 2010, 22:08 | |
| | xtina :: | | Ja uopste nemam srece sa ovom biljkom.......tako da je trazim....ako neka ima neka mi se javi....... |
Podseti me za nehih mesec dana da ti treba adam, pre nekoliko dana sam izvadio dve mladice i verovatno ce ih biti u skorije vreme. |
|
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Sub Apr 03 2010, 22:09 | |
| Meni je ova biljka baš lepa, sada je trenutno nemam ali ću je uzeti od babe jedno četiri velika u bašticu da posadim. Moja mama ja nekad imala adame, bili su ooogromni u proleće ih posadi u bašticu i onda u jesen izvadi u saksije a dok su u bašti stalno ih đubri i zaliva sa prihranom đikaju kao ludi! A cvetova kolko hoćeš! I to svaki seme napravi, nismo skupljali seme jer se lako razmnožava sečenjem korena na delove, pa se delovi posade i imate novu biljku.
P.S. Jako je korisno imati u profilu odakle si. |
|
 | |
lazar Član

Godina: 28 Broj poruka: 34 Datum upisa: 20.02.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Ned Maj 02 2010, 11:15 | |
| I ja imam jedan adam, ali evo ovo je vec druga godina da mu raste nesto kao cvet. Prvo krene kao list i onda se pretvori kao neka cura, i onda se otvori a iz njega neki cvet kao onaj kod leske.
Inace dosta je star ali potpuno zdrav i rastu mu lepi istovi. |
|
 | |
alokasija aktivni član

Godina: 37 Broj poruka: 54 Omiljena biljka: Alokasije,kalanhoja,dracene Datum upisa: 29.08.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Pon Avg 30 2010, 00:40 | |
| Ja sam u maju kupila jednog malog Adama,koji je imao samo dva jadna listića  i nije bio baš reprezentativan!  Sada krajem avgusta na mojo terasi to nije ista biljka! :  Ima tri ogromna lista i nadam se da će krenuti i četvrti  ,jer su ona tri izašla u kratkom roku i još narasla! Primetila sam da su mu jako prijali oni štapići za prihranu necvetnica  (uvozni neki zeleni)! Od njih su mu listovi narasli stvarno veliki i sjajni pa ih preporučujem više nego tečno djubrivo!  I da napomenem da na mojoj terasi skoro da nema direktnog  tako da je stalno u hladu! Brine me jedino nastupajuća zima a ja u stanu imam centralno grejanje ,tako da ću ga najverovatnije dati prijateljici da kod nje prezimi u njenom zimovniku gde se ne greje! Šta mislite da li bi mi propao u toploj prostoriji ili je bolje da bude na hladnom? : Veliki pozdrav svim ljubiteljima ove biljke a i ostalima! |
|
 | |
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Pon Avg 30 2010, 21:09 | |
| | alisa :: | Ovogo adama sam u proljeće dobila od Mene.Bio je to jedan maliii mali pelcerčić...Sad već fino izgleda..
 |
Ajme meni pa ja ovo tek sad vidim,,,jako mi je drago kad se pokaze kako te biljke rastu..da je bio mali bio je,,ali ovaj je da kucnes u drvo i brzo je porastao. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
Marinela počasni član

Godina: 27 Broj poruka: 914 Mjesto: Torak Raspolozenje: Dobro Omiljena biljka: Uglavnom sve Datum upisa: 04.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Pon Avg 30 2010, 23:47 | |
| |
|
 | |
p_e_r_o@hotmail.com počasni član

Godina: 18 Broj poruka: 626 Mjesto: dalj Raspolozenje: vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka: lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa: 03.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Uto Avg 31 2010, 09:32 | |
| |
|
 | |
Marinela počasni član

| Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Uto Avg 31 2010, 14:07 | |
| vazi jedva cekam |
|
 | |
bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2102 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Uto Avg 31 2010, 19:33 | |
| Meni se jako svudja kako izgleda cvet od adama, nadam se da ce i moj cvetati jer vec imam nekoliko ideja kako bi se mogao aranzirati cvet. |
|
 | |
alokasija aktivni član

Godina: 37 Broj poruka: 54 Omiljena biljka: Alokasije,kalanhoja,dracene Datum upisa: 29.08.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Uto Avg 31 2010, 23:21 | |
| Hoće li neko biti ljubazan da mi odgovori na pitanje gde je najbolje držati Adama preko zime? :  U stanu imam centralno grejanje i bojim se da mu to nece prijati  Žao bi mi bilo da propadne jer je lepo preko leta napredovao! |
|
 | |
Marinela počasni član

| Naslov: Re: Adam..(.Alocasia) Sre Sep 01 2010, 01:22 | |
| |
|
 | |
|