|
| Autor | Poruka |
|---|
boki_bl moderator

Godina: 28 Broj poruka: 639 Mjesto: Banja Luka Omiljena biljka: Javor Datum upisa: 29.05.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Krtice u vrtu ... Čet Avg 23 2007, 20:18 | |
| Imate u svom vrtu problema sa krticama nikako da ih istjerate iz vase baste i uvijek vam prave problem jer sve prerovase , budite bez brige jer i za to ima lijeka ... Uzmite na svakom krticnjaku zabodite flasu od 1 L od soka kojoj se odsjece dno i kad duva vjetar preko flase ona ce stvarati zvukove koji ce odzvanjat kroz flasu i kroz sve podzemne hodnike krtice ... na svakoj rupi od krtice razgrnite krticnjak i stavite po jednu takvu flasu kojoj ste odsjekli dno i pobjece vam sve krtice sa imanja glavom bez obzira !!! Vrh flase morate zabosti direktno u rupu od krtice ... |
|
 | |
Mila1 počasni član

Godina: 45 Broj poruka: 634 Mjesto: Hrvatska Datum upisa: 09.09.2007
 | Naslov: Re: Krtice u vrtu ... Pon Sep 17 2007, 02:59 | |
|  zgodno nema sta Mene ne muce krtice nego puzevi pa ako znas sta protiv puzeva bilo bi super. Kupovala sam granule ali oni se mnoze brze od svega,pojedose sve. |
|
 | |
boki_bl moderator

Godina: 28 Broj poruka: 639 Mjesto: Banja Luka Omiljena biljka: Javor Datum upisa: 29.05.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Krtice u vrtu ... Sre Sep 19 2007, 22:11 | |
| Eeee , pa i za puzeve cemo da nadjemo rjesenje !  _________________ Bojan od Banja Luke !  |
|
 | |
Simica aktivni član

Broj poruka: 164 Datum upisa: 06.02.2008
 | Naslov: Re: Krtice u vrtu ... Sre Feb 06 2008, 16:09 | |
| Za puževe ukopajte pola plastične flaše u zemlju i uspite piva do pola. Puževi vole pivo i ima da navale u flašu. Samo kada ukopate plastičnu bocu pazite da ivice budu u ravnini zemlje. |
|
 | |
vlasta moderator

Godina: 30 Broj poruka: 684 Mjesto: banjaluka Omiljena biljka: japanska tresnja Datum upisa: 06.06.2007
 | Naslov: Re: Krtice u vrtu ... Čet Feb 07 2008, 13:10 | |
| znaju puzevi sta je dobro...  |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Krtice u vrtu ... Sub Feb 07 2009, 22:41 | |
| | boki_bl :: | Imate u svom vrtu problema sa krticama nikako da ih istjerate iz vase baste i uvijek vam prave problem jer sve prerovase , budite bez brige jer i za to ima lijeka ...
Uzmite na svakom krticnjaku zabodite flasu od 1 L od soka kojoj se odsjece dno i kad duva vjetar preko flase ona ce stvarati zvukove koji ce odzvanjat kroz flasu i kroz sve podzemne hodnike krtice ... na svakoj rupi od krtice razgrnite krticnjak i stavite po jednu takvu flasu kojoj ste odsjekli dno i pobjece vam sve krtice sa imanja glavom bez obzira !!!
Vrh flase morate zabosti direktno u rupu od krtice ... |
Ovo moram da probam jer imam problem sa krticom koji izrovi sve po dvoristu.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
vepar moderator

Godina: 51 Broj poruka: 553 Mjesto: zagreb Raspolozenje: većinom sam raspoložen Omiljena biljka: ruže,surfinije Datum upisa: 03.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Krtice u vrtu ... Sub Feb 07 2009, 22:44 | |
| e mena mena ja mislio da ti sve pročita na ovom forumu vidi ovo http://www.biljnocarstvo.com/travnjaci-f32/stetnici-na-travnjaku-t439.htm _________________ vozi sigurno ,vozi bager
|
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Krtice u vrtu ... Sub Feb 07 2009, 22:48 | |
| | vepar :: | e mena mena ja mislio da ti sve pročita na ovom forumu vidi ovo http://www.biljnocarstvo.com/travnjaci-f32/stetnici-na-travnjaku-t439.htm |
Jao,vidjela sam...Sto se tice skupljanja zemlje to radim danima sta je sve uradila.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
sandraS Novi član

Godina: 25 Broj poruka: 7 Mjesto: zrenjanin Datum upisa: 09.10.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Krtice u vrtu ... Ned Okt 10 2010, 03:00 | |
|  pozdrav..... imala sam neprijatno iskustvo sa krticom, koja je izrovila pola dvorista.... Posto krticu nemozemo da uocimo gde se nalazi u silnim tunelima naj bolje (moj nacin), uzeti bastensko crevo, za zalivanje, pustiti vodu i gurati u svaki krticnjak, dok se ne napuni vodom... Tako non stop dok vam  gle cuda krtica neizadje na povrsinu, tada, najbolje ubaciti u kantu (lopatom) i odneti sto dalje od kuce......  pa nadam se da sam pomogla..! |
|
 | |
wizardica Član

Godina: 52 Broj poruka: 36 Mjesto: zagreb Raspolozenje: ovisi o puno toga Omiljena biljka: đurđica, ljubičica, , mirisne stare ruže naših baka,ciklame, jorgovani. Datum upisa: 28.03.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Krtice u vrtu ... Pet Apr 01 2011, 01:14 | |
|  Evo dragi moji da i ja doprinesem nešto korisno po pitanju krtica i voluharica. Ovako, ako imate nekog poznatog frizera zamolite ga da vam spremi kosu od šišanja,naime, krtice i voluharice ne vole ljudsku kosu,dovoljno je da nagurate malo kose u njezin hodnik i ona biježi dalje.Isto tako djeluju riblje glave i iznutrice.Kad se to usmrdi u njihovom hodniku, opet biježe.To sam našla na nekoj američkoj stranici prije par godina i djeluje . |
|
 | |
|