|
|
| Autor | Poruka |
|---|
fanny54 počasni član

Godina: 57 Broj poruka: 775 Mjesto: Banovići Raspolozenje: uvjek raspoložena Omiljena biljka: fuksije,begonije,datura i ostalo Datum upisa: 16.01.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Vokijeve biljčice Sub Avg 14 2010, 18:44 | |
| |
|
 | |
p_e_r_o@hotmail.com počasni član

Godina: 18 Broj poruka: 626 Mjesto: dalj Raspolozenje: vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka: lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa: 03.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Vokijeve biljčice Sub Avg 14 2010, 22:41 | |
| krasno je voki nego postavio sam ti pitanje ako nije problem da mi odgovoris....???  |
|
 | |
voki počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 1771 Mjesto: Novi Sad Omiljena biljka: sve osim kaktusa Datum upisa: 10.04.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Vokijeve biljčice Pon Avg 16 2010, 07:00 | |
| Hvala svima na poseti i lepim rečima! p_e_r_o, cassie sam sijao u proleće, bez namakanja i potapanja semena u zemlju, bitno je da je zemlja vlažna i da je toplo, brzo niču i brzo rastu, kod mene sve cvetaju koje sam proletos sijao, jedino mi Cassia floribunda nije ni jedna nikla. Bubamarac, kalistemoni su sijani proletos, oni što sam seme doneo iz HN su još minijaturni, prve godine veoma sporo rastu, ali zato u drugoj godini nadoknade zaostatak. |
|
 | |
Tija počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 710 Mjesto: Čakovec Raspolozenje: Čovjek prima onakvu ljubav kakvu daje Omiljena biljka: prva ljubav Helleborus, a ostale se samo nižu
Datum upisa: 08.12.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Vokijeve biljčice Pon Avg 16 2010, 08:28 | |
| A imaš ti nekog ružnog cvijeća? Jer sve što pokažeš je prekrasno. Gledajući Adamov list palo mi je napamet pitanje "Koliki li je onda Adam?" |
|
 | |
voki počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 1771 Mjesto: Novi Sad Omiljena biljka: sve osim kaktusa Datum upisa: 10.04.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Vokijeve biljčice Pon Avg 16 2010, 08:38 | |
| | branka :: | | Koliko je stara ona mala plumerija? |
Ovo joj je treća godina. |
|
 | |
voki počasni član

| Naslov: Re: Vokijeve biljčice Pon Avg 16 2010, 08:45 | |
| Naravno da ima i cveća koje lošije izgleda, npr. kale imaju prelepo lišće, ali ove godine slabo cvetaju, gomolji su ogromni, ali cvetanje izostaje. Od eucomisa samo je jedan cvetao ove godine, gladiole su bile puno lošije u odnosu na prošlu godinu... u principu kao da ovo nije dobra godina za lukovičaste biljke. Adami su prezimili bez i jednog lista jer ih je dohvatio mraz prošle jeseni, ali u bašti se oni brzo oporave. Pošto su im listovi ogromni u jesen ostavim jedan do dva lista a ostale posečem kako bi zauzimali manje mesta. |
|
 | |
voki počasni član

| Naslov: Re: Vokijeve biljčice Pon Avg 16 2010, 08:56 | |
| Bubamarac, ostavio sam ti onu grančicu sa plodovima kalistemona za neki aranžman, a imam dosta i semena kalistemona ako si zainteresovan, mada će biti i more biljčica. Ove pikirane biljčice su Callistemon citrinus, a ove iz HN pojma nemam koje su vrste, ali valda će jednoga dana procvetati pa da vidimo... |
|
 | |

Godina: 18 Broj poruka: 626 Mjesto: dalj Raspolozenje: vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka: lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa: 03.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Vokijeve biljčice Pon Avg 16 2010, 17:44 | |
| hvala voki na odgovoru....sijem ih pola ove god a drugu turu cu na proljece..... |
|
 | |
bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2102 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Vokijeve biljčice Pon Avg 16 2010, 18:58 | |
| | voki :: | | Bubamarac, ostavio sam ti onu grančicu sa plodovima kalistemona za neki aranžman, a imam dosta i semena kalistemona ako si zainteresovan, mada će biti i more biljčica. Ove pikirane biljčice su Callistemon citrinus, a ove iz HN pojma nemam koje su vrste, ali valda će jednoga dana procvetati pa da vidimo... |
Extra za grnu kalistemona, bice to zanimljivo iskustvo za aranziranje. |
|
 | |
voki počasni član

| Naslov: Re: Vokijeve biljčice Čet Avg 19 2010, 09:39 | |
|  Ipomoea indica - višegodišnji ladolež  još jedan ladolež, ne znam koji je tačno  lantana  Ipomoea lobata se sprema za cvetanje  bosiljak  Eucomis autumnalis  srebrna Dihondra  žute Lantane |
|
 | |
mimmi Novi član

Godina: 42 Broj poruka: 11 Datum upisa: 04.01.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Vokijeve biljčice Čet Avg 19 2010, 11:11 | |
| Prekrasno cvijeće.Njegovano i zdravo.Vidi se da je uloženo mnogo truda i ljubavi.Sve pohvale. Ovaj neznani ladolež je ipomoea rose silk. |
|
 | |
voki počasni član

| Naslov: Re: Vokijeve biljčice Čet Avg 19 2010, 11:12 | |
| |
|
 | |

| Naslov: Re: Vokijeve biljčice Čet Avg 19 2010, 11:20 | |
| super |
|
 | |
BURKO aktivni član

Godina: 64 Broj poruka: 110 Mjesto: Zagreb Raspolozenje: promjenjivo sa sunčanim razdobljima Omiljena biljka: kaktusi, orhideje i ostalo Datum upisa: 05.08.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Vokijeve biljčice Čet Avg 19 2010, 13:58 | |
| voki, molim te reci mi gdje si nabavio sjeme višegodišnjeg plavog ladoleža? Meni je on san kojeg želim ostvariti na ogradi pred kućom. Da ti ne ometam stranicu postaviti ću slike svog ladoleža (jednogodišnjeg) kad se s terase spustim u vrt.
a tvoje biljke su prelijepe pozdrav
|
|
 | |
voki počasni član

| Naslov: Re: Vokijeve biljčice Čet Avg 19 2010, 14:51 | |
| Višegodišnji ladolež sam dobio zakorenjenu reznicu prošle godine, a nadam se da će biti semena ove godine kod mene. |
|
 | |
|