|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Gost Gost

| Naslov: Re: Ladolez ( IPOMOEA ) Sre Apr 28 2010, 13:26 | |
| Video sam tu ist sliku i na još jednom forumu Ja imam tamno plavi-sa velikim cvetom, nikao je svuda gde je stigao a ja gde god sam stigao bacio po 2-3 semenke... Imam i sada dosta semena a i imaću na jesen pa ću da stavim da nudim.... |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ladolez ( IPOMOEA ) Sre Apr 28 2010, 15:34 | |
| | JeJa :: |
Ovaj nema semenke. Ne pravi ih. Valjda je neki hibrid koga treba kupovati svake godine, mislim da se zove 'Icy'. |
Ima sjemenke i to mnogo..ja sam sve podjelila i posijala sam sebi.. |
|
 | |
JeJa počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 353 Mjesto: Beograd Raspolozenje: :) Omiljena biljka: ljiljani Datum upisa: 21.06.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ladolez ( IPOMOEA ) Sre Apr 28 2010, 18:19 | |
| Na štandu na kome sam semenke kupila, mi je rečeno da ne baca seme, već da mora da se kupuje svake godine (to važi samo za neke hibride) E sad, postavlja se pitanje zašto bi mi neko, tj. vlasnica lično, to rekla, pa da ja posejem i konstatujem da me je slagala? Ali opet, verujem i tebi da si dobila seme i to brdo semena -kao što ladolež zna baciti, jedino ako nisu različite vrste u pitanju.  Evo ja ću da okačim šta sam kupila:  |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ladolez ( IPOMOEA ) Sre Apr 28 2010, 18:29 | |
| Ma isti Jejo nemoj da te varaju daje sjemenke kad ti kazem a to gore na slici kod mene su samo dvije biljcice a vidi kako se razsirio..Ja sjemenke dobila od clana koji je sijao..I ja pokupila sjemnke i podjelila dalje onima ko ih nema.. Kod mene je ipomoea heavenly blue a mislim da pise i kod tebe kako mogu da vidim ,mutna mi slika.. |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ladolez ( IPOMOEA ) Sre Apr 28 2010, 18:52 | |
| Ja svoj još nisam posijala.Jel kasno sad ?Jel bolje u čašice il direkt u zemlju kao i one obične ladoleže?? |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Ladolez ( IPOMOEA ) Sre Apr 28 2010, 18:56 | |
| I ja sam nedavno posijala tako da su poceli nicati.Ja sam u malu saksijicu posijala pa cu vidjeti gdje cu sa njima.. |
|
 | |
JeJa počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 353 Mjesto: Beograd Raspolozenje: :) Omiljena biljka: ljiljani Datum upisa: 21.06.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ladolez ( IPOMOEA ) Sre Apr 28 2010, 19:06 | |
| |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Ladolez ( IPOMOEA ) Sre Apr 28 2010, 19:08 | |
| |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ladolez ( IPOMOEA ) Sre Apr 28 2010, 19:19 | |
| | mena :: | | I ja sam nedavno posijala tako da su poceli nicati.Ja sam u malu saksijicu posijala pa cu vidjeti gdje cu sa njima.. |
Hvala na brzom odgovoru.Ja ću sutra da ih posijem u saksijicu..Jel bolje na sunce il sjenu sa njima? |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Ladolez ( IPOMOEA ) Sre Apr 28 2010, 19:28 | |
| Moji ladolezi su u rasadniku,sto se tice ovog ladoleza on je dopodne na suncu posle podne hladovina.. |
|
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Ladolez ( IPOMOEA ) Sre Apr 28 2010, 20:10 | |
| Sejte ladolež na što osunčanije mesto! I ako nemorate nemojte u saksijicu već tamo gde želite da bude jer ne voli presađivanje, ja sam sada u saksijicu i pogrešio sam, sledeće godine neću tako, nego odmah tamo gde želim da bude! Posejte ga na mesto da ima što više sunca i redovno ga zalivajte jer jako voli sunce i vlagu!  Srećno sa ladoležima i ja imam taj veliki neboplavi, nadam se da će brzo cvetati, moj ima već 4-te listove i svaki je sve veći...  |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Ladolez ( IPOMOEA ) Ned Maj 23 2010, 18:41 | |
| Slazem se u potpunosti,samo sto sijanjem u male saksije,znam koji je koje vrste i gdje posle sa njim..a ovako zaboravim.. Da je bolje direktno u zemlju jeste nema sumnje,mnogo bolje napreduju,ali svako ima svoje zasto  i zato.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
Panter Novi član

Godina: 18 Broj poruka: 9 Datum upisa: 21.05.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ladolez ( IPOMOEA ) Sub Jun 12 2010, 20:42 | |
| Ja imam ipomoea quamoclit, da li je sada kasno da se seje? zaboravio sam pa mi ostao.  |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Ladolez ( IPOMOEA ) Sub Jun 12 2010, 20:50 | |
| Samo posij sta ces ako si zaboravio,  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
Panter Novi član

Godina: 18 Broj poruka: 9 Datum upisa: 21.05.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ladolez ( IPOMOEA ) Sub Jun 12 2010, 23:10 | |
| Super znači može!  Jel i on divlja kao ovi ostali? |
|
 | |
|