| | Biljke razmnoižene vegetativnim putem | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
voki počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1773 Mjesto: Novi Sad Omiljena biljka: sve osim kaktusa Datum upisa: 10.04.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Biljke razmnoižene vegetativnim putem Pet Mar 26 2010, 09:00 | |
|  ubedljivo najbolji način ožiljavanja reznica pod flašom   reznice Passiflore alardi su za nedelju dana pustile žile. |
|
 | |
branka počasni član

Godina: 45 Broj poruka: 331 Datum upisa: 19.07.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Biljke razmnoižene vegetativnim putem Pet Mar 26 2010, 18:50 | |
| O Voki pa ti si pravi strucnjak ,jel ima koja reznica viska? |
|
 | |
voki počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1773 Mjesto: Novi Sad Omiljena biljka: sve osim kaktusa Datum upisa: 10.04.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Biljke razmnoižene vegetativnim putem Pon Mar 29 2010, 07:17 | |
| Ima naravno, ovih dana ću staviti i reznice Ceaurele. |
|
 | |
branka počasni član

Godina: 45 Broj poruka: 331 Datum upisa: 19.07.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Biljke razmnoižene vegetativnim putem Pon Mar 29 2010, 12:58 | |
| Moja Ceaurela je vani posadjena evo vec tri godine samo nema nikako ploda ali nema veze jer mi je lep i cvet a plod manje-vise...Ako budes jos rezao ili imas viska oziljenih reznica seti se mene a zauzvrat sta trazis .Imam loniceru crvkasto-zuckasta,lovor(zacin).jasminum pol. i seti cu se jos.Ako te zanima trampa javi se! |
|
 | |
voki počasni član

| Naslov: Re: Biljke razmnoižene vegetativnim putem Pon Jul 26 2010, 14:15 | |
|  Zamija - iz jednog slučajno otkinutog lista. |
|
 | |
BURKO aktivni član

Godina: 64 Broj poruka: 110 Mjesto: Zagreb Raspolozenje: promjenjivo sa sunčanim razdobljima Omiljena biljka: kaktusi, orhideje i ostalo Datum upisa: 05.08.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Biljke razmnoižene vegetativnim putem Pet Avg 13 2010, 16:06 | |
| da li je netko pokušao ovim putem razmnožavati ruže i kakav je bio uspjeh??  |
|
 | |
voki počasni član

| Naslov: Re: Biljke razmnoižene vegetativnim putem Pet Avg 13 2010, 16:11 | |
|  Ovo je list peperomije. Probao sam da vidim da li se mogu razmnožiti delom lista. |
|
 | |
acer69 aktivni član

Godina: 43 Broj poruka: 164 Mjesto: Bosanska Krupa Datum upisa: 08.05.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Biljke razmnoižene vegetativnim putem Čet Jul 07 2011, 13:34 | |
| U prethodnim postovima je Voki rekao da je najbolje ožiljavati reznice ispod otkinute flaše.U potpunosti se slažem i mislim na osnovu iskustva da je to najbolji način ožiljavanja ukrasnog grmlja i crnogoričnih vrsta.Ovako ja ožiljavam reznice: Reznica Cotoneastera dužine cca.10 cm je zabodena u zemlju i zalivena:  Na pripremljenu reznicu se stavi otkinuta flaša i ostavi na sjenovito mjesto.Vrijeme potrebno da se reznica ožili zavisi od vrste i kreće se od mjesec dana pa do četiri mjeseca.  |
|
 | |
nuna- Novi član

Godina: 43 Broj poruka: 14 Omiljena biljka: ruža Datum upisa: 06.04.2012 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Biljke razmnoižene vegetativnim putem Pet Apr 06 2012, 01:46 | |
| Ja ruže razmnožavam iz reznica odmah čim počnu prve cvijetati, tako cijelu sezonu ako mi se neka svidi. Već precvijetalu granu odrežem,Tako da ima jedno 5-6 koljena.Dva koljena posadim u zemlju.Redovno zalivam i to je to.Prije sam sadila na neko mjesto sa kojeg sam poslije prenosila ružu na željeno mjesto.Sada odmah reznicu posadim tamo gdje i želim da zasadim ružu. |
|
 | |
| | Biljke razmnoižene vegetativnim putem | |
|