|
|
| Autor | Poruka |
|---|
slacko počasni član

Godina: 55 Broj poruka: 570 Mjesto: Nish Raspolozenje: taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka: jatropa podagrica Datum upisa: 29.02.2008
 | Naslov: Re: Moje biljke Slacko Pet Feb 20 2009, 21:57 | |
| Zove se eucrosia i iz roda amarilisa je ,al dalek rodjak.Ne znam mnogo o njoj ni ja ,znam da ima bogato,dekorativno lišće al ne sada najesen je sve odbacila i zimovala na umereno hladnom,polevala sam je tek da preživi i evo obradovala me je.Ne može napolju ,ni u baštu jer traži umereno sunce i više voli hladovinu,meni je stajala u hodniku ispred vrata,ne traži ništa posebno,mislim da je nisam ni prihranjivala.
evo linka za one koji hoće da saznaju više
http://www.rareflora.com/eucrosiabi.htm |
|
 | |
slacko počasni član

Godina: 55 Broj poruka: 570 Mjesto: Nish Raspolozenje: taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka: jatropa podagrica Datum upisa: 29.02.2008
 | Naslov: Re: Moje biljke Slacko Pet Mar 06 2009, 08:49 | |
| Mena evo sličice listova eukrosije koji su tek krenuli ,možda ćeš po njima znati da prepoznaš jesi li je videla dosad.  Vidiš kako su karakteristični sa tim svelijim žljebovima unutra. |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Moje biljke Slacko Pet Mar 06 2009, 08:54 | |
| Nije takav listic  ko zna sta sam ja vidjela..Nego Slacko jel to biljkica ima jos cvjetica ili ne?? _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
slacko počasni član

| Naslov: Re: Moje biljke Slacko Pet Mar 06 2009, 19:56 | |
| Ima još cveta ali kako joj lišće brzo raste ,nije zdravo .ova slika je od sinoć a vidi sad isto to al od večeras.Stvarno čudo,nema ni punih 24 sata.  |
|
 | |
dzomba77 počasni član

Godina: 35 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Moje biljke Slacko Pet Mar 06 2009, 21:04 | |
| Bas lijepa Eucrosia!!! Koja ljepota ovih Foruma..uvijek naucis nesto novo i vidis neki novi cvijet  !! |
|
 | |
agava počasni član

Godina: 35 Broj poruka: 844 Mjesto: mostar Datum upisa: 27.06.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Moje biljke Slacko Pet Mar 06 2009, 23:35 | |
| Ja ovo vidim prvi put  |
|
 | |
niho počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 2228 Mjesto: BIHAĆ Raspolozenje: uvijek sam raspoložena Omiljena biljka: Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa: 03.01.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Moje biljke Slacko Sub Mar 07 2009, 20:48 | |
| |
|
 | |
slacko počasni član

| Naslov: Re: Moje biljke Slacko Ned Mar 08 2009, 01:34 | |
| Ma ni ja nisam nikad ni čula za nju dok lukovicu nisam dobila na poklon,niti sam verovala da ću uspeti da je očuvam.prosto ovo je prva lukovica koju sam ja uzgajila od početka do cveta,nadam se i dalje.do novog cvetanja sledeće godine.Žao mi je samo što mislim da se nije umnožila,zvirkam svaki čas ali mislim da je samo narasla. |
|
 | |
slacko počasni član

| Naslov: Re: Moje biljke Slacko Uto Mar 10 2009, 21:20 | |
| I ja se malo ponovila za 8 mart,valja se a i meni je 8 og godišnjica braka pa mi je dupli praznik.Kupila sam u Tempu ali dok ih ocedim moraćete da ih gledate ovako ,biće normalnih slika za neki dan   ono što me je uvek fasciniralo kod sukulenata to je što im je koren bar pet puta duži od stabla pa mi je postalo jasno kako uopšte mogu da opstanu u onoj siromašnoj zemlji,bez hrane i vode. |
|
 | |
slacko počasni član

| Naslov: Re: Moje biljke Slacko Uto Mar 10 2009, 21:32 | |
| Evo pošišali smo malo korenje ,nešto sam presadila ,nešto još nisam al DRČNA ALA ne mogu da ih glancam nego odmah da se pohvalim  biljka u sredini je senecio mandraliscae
Poslednji put izmenio slacko dana Čet Mar 26 2009, 15:28, izmenio ukupno 3 puta |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Moje biljke Slacko Uto Mar 10 2009, 21:49 | |
| O lijepe prinove...sve je super i nije tako kako si mi rekla da znas.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
dzomba77 počasni član

Godina: 35 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Moje biljke Slacko Čet Mar 19 2009, 22:43 | |
| Sve po mojoj mjeri  (odnosim se na zadnje slike)!! Mogu li te zamoliti da napises i njihova imena...Hvala ti najljepsa..pomoci ce mi dosta!  |
|
 | |
slacko počasni član

| Naslov: Re: Moje biljke Slacko Pet Mar 20 2009, 00:56 | |
| Na zadnjoj slici su aloa aristata i crassula arborescens,za ostale nemam još sigurna imena ,kad ih nadjem staviću .Haworthie su pogotovu nezgodne za identifikaciju. |
|
 | |
slacko počasni član

| Naslov: Re: Moje biljke Slacko Čet Mar 26 2009, 01:04 | |
| MOJA NOVA TRICHODIADEMA SAMO ŠTO NE PROCVETA,BLAGO MENI  |
|
 | |
lepa kata počasni član

Godina: 56 Broj poruka: 724 Mjesto: zemun, srbija Raspolozenje: vedro Datum upisa: 25.02.2009
 | Naslov: Re: Moje biljke Slacko Čet Mar 26 2009, 12:23 | |
| Drugarice, STVARNO blago tebi, slatka je i ovako, a sa cvetićima  |
|
 | |
|