| | Pepino (solanum muricatum) | |
|
| Autor | Poruka |
|---|
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Pepino (solanum muricatum) Sre Avg 20 2008, 08:36 | |
| Jos jedna zanimljiva vrsta solanuma je i SOLANUM MURICATUM ili solanum pepino kako ga jos zovu. On je poreklom iz Juzne Amerike i ima male jestive plodove nalik na lubenice.Biljke se razmnozavaju reznicama.Stabljike vec imaju korjenje,tako da se za svega 2-3 nedelje moze oformiti nova biljka. Cak i u vodi stabljike vrlo brzo puste korjenje. Pepino se najcesce gaji u Peruu i Cileu.. Slika je sa neta:  Plod:  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
Mila1 počasni član

Godina: 45 Broj poruka: 634 Mjesto: Hrvatska Datum upisa: 09.09.2007
 | Naslov: Re: Pepino (solanum muricatum) Uto Avg 26 2008, 21:04 | |
| Zar ne može razmonožavanje iz sjemena ako liči na lubenicu? Baš neobično. Svidja mi se biljka i ja bi je nabavila kad bi imala kod koga. pozdrav |
|
 | |
Željka Novi član

Godina: 54 Broj poruka: 14 Datum upisa: 04.11.2008
 | Naslov: Re: Pepino (solanum muricatum) Uto Nov 04 2008, 15:06 | |
| Za mene je ovo vrlo korisna informacija da je biljku moguće razmnožiti pelcerenjem,naime sejala sam je pre neke dve godine i imala nekoliko biljčica ali mi je jedva iz prethodnih zima ostala jedna ona je formirala dva ploda koji još uvek nisu zreli i sve strahujem da neću uspeti da ga razmnožim.
Ovo je usput odgovor i Mili da može i semenkom. |
|
 | |
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pepino (solanum muricatum) Uto Nov 04 2008, 21:11 | |
| Dobro dosla Zeljka i sasvim si upravu da pepino moze da se odgoji iz sjemenke ja zaboravila napisati na pocetku..  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
Fatka počasni član

Godina: 60 Broj poruka: 518 Mjesto: Gračanica Omiljena biljka: Sve su mi omiljene Datum upisa: 02.09.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pepino (solanum muricatum) Čet Dec 04 2008, 18:21 | |
| Ima li neko sjeme pepina? |
|
 | |
djeka počasni član

Godina: 48 Broj poruka: 631 Mjesto: Svilajnac Omiljena biljka: bugenvilia Datum upisa: 12.11.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pepino (solanum muricatum) Uto Maj 19 2009, 14:21 | |
| Mena jesi li sejala pepino? ja posejala i nista mi ne nice, da li postoji neka caka  |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Pepino (solanum muricatum) Uto Maj 19 2009, 17:11 | |
| Djeko nisam,ali mislim da ce biti reznica  kazu bolje i lakse ide sa reznicom i prije ima plod..  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
Fatka počasni član

Godina: 60 Broj poruka: 518 Mjesto: Gračanica Omiljena biljka: Sve su mi omiljene Datum upisa: 02.09.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pepino (solanum muricatum) Ned Maj 24 2009, 21:15 | |
| Meni treba pomoc.Dobila sam sadnicu pepina a ne znam nista o uzgoju.Da li ide u saksiju,na kakvom mjestu treba ga staviti, koliko vode sunca... |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Pepino (solanum muricatum) Pet Okt 02 2009, 20:58 | |
| Fatka sta je sa pepinom?? _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
Fatka počasni član

| Naslov: Re: Pepino (solanum muricatum) Pet Okt 02 2009, 22:23 | |
| Sazrio i ponjapala, sto je ukusno. |
|
 | |
| | Pepino (solanum muricatum) | |
|