Ajuga reptans je biljka niskog rasta 15 do 20 cm. sa cvetovima koji dostizu i do 40 cm. Sadi se u polusenku i voli dosta vlage. Ajuga reptans je pogodna za sadnju u kamenjare gde ce sa svojim sarenim liscem privlaciti paznju. Osim sto ovu bilju boje listova cine zanimljivom i cvet koji je nestvarno plavo-ljubicaste boje cini zanimljivom. Ajuga reptans se poprilicno brzo siri. Ovo je slika iz moje baste
mena moderator
Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja:
Joj fanki lepa je ja imam onu drecavih listica mislim da se zove "burgundy" ali nisam sigurna ,na suncu je od jutra do sutra i super joj je , a siri se ko zaraza
bubamarac moderator
Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja:
Zao mi je sto sam pogubio slike dok je bila u cvetu posto je tad jako lepa mada je i ovako jeko zanimljiva posto ima to sareno lisce i lepo se uklapa u vrt. Imao sam i tu drugu crveniju vrstu ali sam neto posle godinine premestao cvece po vrtu i ostao bez nje.
mena moderator
Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja:
Naslov: Re: Ajuga reptans atropurpurea Pet Sep 19 2008, 23:02
Ovakava je kod mene a cvjetici budu plave boje.
_________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
bubamarac moderator
Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja:
Naslov: Re: Ajuga reptans atropurpurea Sub Sep 20 2008, 09:41
Menina i moja ajuga su ista vrsta, ajuga reptans samo sto je moja posadjena u vecu hladovinu pa nema tako izrazene crveno-ljubicaste listove. Sto je vise izlozena suncu ajuga ima jacu boju listova. Ja sam ponovo nabavio Ajuga Burgundy Glow i posto je bila unutra u cvecari izgubila je crvenu boju ali sa vremenom provedenim na suncu ta boja ce se povratiti. Sad je posajena u vrt a ovako je izgledala sinoc.