Fluks  | |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 16 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 16 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 170 dana Čet Mar 08 2012, 16:36 |
|
Echeveria spp.
5
5
1
| |
| Autor | Poruka |
|---|
dzomba77 počasni član

Godina: 35 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | |  | | Satori Član

Godina: 38 Broj poruka: 27 Omiljena biljka: Ne mogu izdvojiti, svaka vrsta je posebna... Ali ipak, nešto mi je draža vrsta zelenih necvjetajućih... zeleno me odmara... čisto zeleno... bujno, zdravo...  Datum upisa: 25.11.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Echeveria spp. Čet Nov 26 2009, 09:44 | |
| Pozdrav, imam echeveriu 2 mj. i dosta mi je narasla. Zna li netko, tko ima starije echeverije, koliku visinu dosežu?? Moja izgleda kao ona hybrid, na naljepnici je pisalo - echeveria magic red. Uglavnom, kad sam je kupila, bila je cijela plosnata i ujednačena, kao lotosov cvijet. Sad, kako raste, dobiva vrh, više kao bor  izgleda (minijaturan, naravno...  ). |
|  | | dzomba77 počasni član

Godina: 35 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Echeveria spp. Pet Nov 27 2009, 21:31 | |
| | Satori :: | Pozdrav,
imam echeveriu 2 mj. i dosta mi je narasla. Zna li netko, tko ima starije echeverije, koliku visinu dosežu?? Moja izgleda kao ona hybrid, na naljepnici je pisalo - echeveria magic red.
Uglavnom, kad sam je kupila, bila je cijela plosnata i ujednačena, kao lotosov cvijet. Sad, kako raste, dobiva vrh, više kao bor izgleda (minijaturan, naravno... ). |
Satori,mozes li nam postaviti sliku ove tvoje echeverie ..tako ce nam biti lakse pomoci ti ,hvala ti!! |
|  | | Satori Član

Godina: 38 Broj poruka: 27 Omiljena biljka: Ne mogu izdvojiti, svaka vrsta je posebna... Ali ipak, nešto mi je draža vrsta zelenih necvjetajućih... zeleno me odmara... čisto zeleno... bujno, zdravo...  Datum upisa: 25.11.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Echeveria spp. Sub Nov 28 2009, 21:35 | |
| Budem, baš sam danas fotkala sve svoje biljčice, pa ću ih staviti, tu, echeveriu i na one fotke naših biljaka, sve. Samo moram urediti slike, smanjiti i postaviti  |
|  | | Satori Član

| Naslov: Re: Echeveria spp. Sre Dec 02 2009, 10:36 | |
| Evo je;  Bila je skroz plosnata kad sam je nabavila, onaj vrh, svijetlijih listova - cc. 2cm., je izrasla sad kod mene. Koliko idu u visinu? |
|  | | Zdravka počasni član

Godina: 51 Broj poruka: 354 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: za prijatelje uvek raspolozena Datum upisa: 09.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Echeveria spp. Sre Dec 02 2009, 18:21 | |
| Zao mi je sto ti nemogu pomoci, a moram ti reci da je jako lepa.  |
|  | | Satori Član

| Naslov: Re: Echeveria spp. Sre Dec 02 2009, 21:54 | |
| Je, lijepa je, no baš me zanima koliko rastu visoko... nisam nigdje vidjela starije echeverije... Nisam znala da baš tako idu u visinu, mislila sam da će mi tako stajati, više mirovati... kao mali lotosić... |
|  | | ema počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1059 Mjesto: Sanski Most Datum upisa: 22.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Echeveria spp. Pet Dec 04 2009, 08:54 | |
| Ova tvoja je otišla u visinu jer nema dovoljno svjetlosti. Stavi je na hladnije, prestani zalijevati. Ona bi trebala sad da miruje, a kod tebe raste. |
|  | | Sanja.f Član

Godina: 64 Broj poruka: 19 Mjesto: Rijeka Raspolozenje: savršeno Omiljena biljka: agaphantus Datum upisa: 23.11.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Echeveria spp. Pet Dec 04 2009, 16:05 | |
| Baš sam ja htjela komentirati, koliko god naši kaktusi, naročito sedumi ,esheverie bili blizu izvora svjetlosti u kući, oni se izduže i ako su tamni ili crveni izgube boju i postanu zeleni. No na proljeće kad ih iznesem van dobiju svoju divnu boju i više se ne izdužuju. S onima koje imam u improviziranom stakleniku malo je bolja situacija, ali tu uvijek strahujem da ne smrznu. |
|  | | Satori Član

| Naslov: Re: Echeveria spp. Pet Dec 04 2009, 16:19 | |
| Uh, svjetlosti itekako ima... pored južnog prozora, na stolu je... Ali da, zalijevam je povremeno... jednom u dva tjedna... Stan mi je općenito topao, pa nemam kamo na hladno, jedino na balkon, ali tamo je sad oko 4-5°C kroz dan, a po noći, tko zna...  , bojim se da je to ipak - previše hladno za nju... U stubištu (zajedničkom-stambena zgrada) je mračnjikavo, pa bi joj tamo falilo svjetla skroz... Sad, jel' bolje na hladnije, pa u mračnije, ili na toplo i svijetlo???  |
|  | | dzomba77 počasni član

| Naslov: Re: Echeveria spp. Pet Dec 04 2009, 21:57 | |
| Satori...s echeveriama imam razlicita iskustva...Prosle godine napolju mi je prezivjela echeveria setosa i fakat je bilo zima..i ispod minusa je islo(i ove godine sam je ostavila napolju,u vazni zajedno s sediumom)...a sto se tice ove echeverie koju imas ti,imam je i ja,nezaljevam je uopste,svjetlosti ima dosta ali i moja se je izduzila...dok recimo na ovoj trecoj primjecujem da joj opadaju liske,neznam razlog..?!!! U svakom slucaju,nemoj ih drzati u tamnim prostorijama jer nije im dovoljna ni ova svjetlost sto sad dobivaju...a ako je u tvom stanu pretoplo kao sto govoris onda ih zaljevaj 1 mjesecno...i nemoj da se sikiras,sve ce to biti ok...ali znaj da echeveriama i crassulama je tesko ugoditi u zimskom periodu osim ako nemamo staklenik za njih...  |
|  | | Sanja.f Član

Godina: 64 Broj poruka: 19 Mjesto: Rijeka Raspolozenje: savršeno Omiljena biljka: agaphantus Datum upisa: 23.11.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Echeveria spp. Sub Dec 05 2009, 10:21 | |
| To što je ispred prozora, iz mog iskustva nije dovoljno svjetlosti, iako nama izgleda da je. Moje su naslonjene na staklo, cjeli dan na svjetlu i na suncu, ako je sunčan dan, a kod mene u Rijeci je često, pa se isto izdužuju. Očito se moramo pomiriti s tim da nam sukulenti po zinmi u zatvorenom gube boju i izdužuju se, to je moje dugogodišnje iskustvo. No na proljeće se vani jako brzo oporave. Recimo aloje, nekoliko vrsta koje držim vani cjelu zimu budu i po zimi prekrasne. |
|  | | Satori Član

| Naslov: Re: Echeveria spp. Sub Dec 05 2009, 15:40 | |
| E hvala vam... :kiss: Da, imam i crassulu, i vidim svako malo pokoji listić padne... isto je 2x mj. zalijevam... a niš, onda čekati proljeće. Vidim da imaju svoje potrebe, koje im trenutno - ne mogu zadovoljiti. Ma, ipak ne bih sada više s njom na balkon, jer me malo strah da bi joj to moglo biti previše - i hladno i šok... Tako da će morati izdržati ovako do proljeća... možda onda sljedeću zimu ostane vani, ako vidim da joj je dobro. Jer je balkon zatvoren s 3 strane, i južna strana - kontinent (Zagreb), tako da joj možda ne bude grozno.  |
|  | | |
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |