acer69 aktivni član

Godina: 43 Broj poruka: 164 Mjesto: Bosanska Krupa Datum upisa: 08.05.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Da li je vrijeme da unosimo cvijece u kucu? Sub Okt 01 2011, 19:34 | |
| Evo kraj je još jedne cvjetne sezone.Vrijeme je da se unosi cvijeće u kuću.Ja još nisam ni sobno cvijeće unijela,a tek ostale vrste.
Gdje preko zime čuvate pelargonije,Lantane,Fuchsie......?
|
|
Fatka počasni član

Godina: 61 Broj poruka: 519 Mjesto: Gračanica Omiljena biljka: Sve su mi omiljene Datum upisa: 02.09.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Da li je vrijeme da unosimo cvijece u kucu? Sub Okt 01 2011, 20:02 | |
| I ja se nalazim u dilemi posto je dnevna temperatura prilicno visoka pa mi ih zao da trpam u kucu. Pripremam im zimovnik, pravim raspored kako cu i gdje da smjestim.Uh bice posla. |
|
mak počasni član

Godina: 54 Broj poruka: 625 Omiljena biljka: sve Datum upisa: 14.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Da li je vrijeme da unosimo cvijece u kucu? Sub Okt 01 2011, 20:13 | |
| Ni ja nisam još ništa unijela. Kod nas je trenutno pravo ljeto, pa će to još sačekati. Većina mojih biljaka prezimi u podrumu.
|
|
dadoxxl zaslužni član

Godina: 56 Broj poruka: 220 Mjesto: Mostar Omiljena biljka: sve biljke Datum upisa: 02.10.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Da li je vrijeme da unosimo cvijece u kucu? Sub Okt 01 2011, 21:09 | |
| Ja spremam na zimovanje u 11 mjesecu. |
|
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Da li je vrijeme da unosimo cvijece u kucu? Sub Okt 01 2011, 21:35 | |
| Ja sam unijela sobne biljke,prije par dana.Iskoristila sam lijepo vrijeme,pa sam sve saksije oprala okolo,istuširala biljke i pošpricala,preventivno,insekticidom..Za sobne biljke je bolje da se unesu,prije,tako se brze adaptiraju na kućne uvjete i onda manje odbacuju listove..Fuksije,trube,lantane,bungevilije,plumbaga itd.još unijela nisam to može još ostati napolju.Planiram sutra da im očistim saksije od prašine i da budu sprene ,čim zahladi da ih unesem..Kod nas su jutarnje temperature 6-7c.. Dado tvoja klima je toplija i dosta biljaka i ne moraš unijeti preko zime,kao što moramo mi u hladnijim krajevima!Zavidim ti na tome..  |
|
acer69 aktivni član

Godina: 43 Broj poruka: 164 Mjesto: Bosanska Krupa Datum upisa: 08.05.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Da li je vrijeme da unosimo cvijece u kucu? Ned Okt 02 2011, 21:57 | |
| Ja danas unijela sobne biljke (šeflera,Dracene,fikus,Primule........). Unijela i Hibiscus,Plumeriu,palm(ic)e,Pandoreu,Streptocarpus,dipladeniju....... |
|