| | Madagaskarski jasmin (stephanotis floribunda) | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Madagaskarski jasmin (stephanotis floribunda) Sre Jun 03 2009, 09:33 | |
| Gago sta je sa onom caurom  ?? Kako su vam vase biljke,kod mene luduje i zanima me kad on cvjeta,sad se vratio u neku normalu pa ima nesto sto bi moglo da budu cvjetici ali nisam sigurna..  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Madagaskarski jasmin (stephanotis floribunda) Čet Jul 02 2009, 21:38 | |
| Pojavljuju se pupoljci..Dal je to normalno u ovo doba??  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
jasminaaa počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 890 Mjesto: Sarajevo Datum upisa: 14.12.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Madagaskarski jasmin (stephanotis floribunda) Čet Jul 02 2009, 22:19 | |
| [quote="mena"]Pojavljuju se pupoljci..Dal je to normalno u ovo doba?? Stephanotis bi trebao da cvjeta od proljeća do u kasnu jesen  .U cvjećarama je inače forsiran,da prije procvjeta.Normalno je da je krenuo sa prvim pupovima,ne sekiraj se  .Redovno ga prihranjuj,a željezo ga potiče na cvjetanje.Svaka čast  |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Madagaskarski jasmin (stephanotis floribunda) Čet Jul 02 2009, 22:22 | |
| E sad mi je mnogo lakse  pomislila sam da je ovaj moj veselko nesto pobrkao,posto niko neprica o cvjetanju.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
ema počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1059 Mjesto: Sanski Most Datum upisa: 22.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Madagaskarski jasmin (stephanotis floribunda) Čet Jul 02 2009, 22:22 | |
| Ma naravno da je normalno  što više to bolje. Inače cvjeta od juna do septembra. I kod mene ih ima. Sad čekamo. |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Madagaskarski jasmin (stephanotis floribunda) Čet Jul 02 2009, 22:24 | |
| Eee znaci bice udarno cvjetanje jos malo..Prvo sam mislila od pupoljaka da pusta onu lozicu ali nije tako.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Madagaskarski jasmin (stephanotis floribunda) Čet Jul 02 2009, 22:33 | |
| Moj je dobro propao,ostala jedna grana koja se lijepo oporavlja i puna je pupova...  |
|
 | |
alisa moderator

| Naslov: Re: Madagaskarski jasmin (stephanotis floribunda) Uto Avg 04 2009, 14:29 | |
| Cvjeta  |
|
 | |
p_e_r_o@hotmail.com počasni član

Godina: 19 Broj poruka: 626 Mjesto: dalj Raspolozenje: vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka: lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa: 03.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Madagaskarski jasmin (stephanotis floribunda) Uto Avg 11 2009, 18:29 | |
| ja sam ovaj jasmin razmnozio prije nekih tjedan i po stavio pod kesu plasticnu i tu imaju dve reznice i jedna vec tera vrh nadam se da ce se primit....a druga se ne pomjera... |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Madagaskarski jasmin (stephanotis floribunda) Ned Avg 16 2009, 19:20 | |
| Alis uh kako je lijep...Jel mirisu cvjetici?? I ja se nadam za koji dan cvjetovima.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
alisa moderator

| Naslov: Re: Madagaskarski jasmin (stephanotis floribunda) Ned Avg 16 2009, 20:07 | |
| Mena ,cvjet miriše.Ali nekako kratko traje,a i miris nije tako intezivan. |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Madagaskarski jasmin (stephanotis floribunda) Pon Avg 17 2009, 20:22 | |
| Eh bas steta toliko cekam da se otvori a on kratko traje  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Madagaskarski jasmin (stephanotis floribunda) Sre Avg 19 2009, 20:17 | |
| Nikad da se otvore cvjetici  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
ema počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1059 Mjesto: Sanski Most Datum upisa: 22.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Madagaskarski jasmin (stephanotis floribunda) Čet Avg 20 2009, 07:48 | |
| Mena, krasno izgleda. Moj je bio sav u cvjetovima, samo sam sjedila i gledala ga. Odbacio je uvehle cvjetove, i sad pravi nove pupoljke. |
|
 | |
fanny54 počasni član

Godina: 57 Broj poruka: 775 Mjesto: Banovići Raspolozenje: uvjek raspoložena Omiljena biljka: fuksije,begonije,datura i ostalo Datum upisa: 16.01.2010 Zemlja: 
 | Naslov: madagaskarski jasmin Pon Mar 15 2010, 20:02 | |
| moj madagaskarski jasmin koji sam nedavno dobila počeo da odbacuje pupoljke i lišće mu poćelo da žuti,uh baš sam se uplašila što je, ali sada kada sam pročitala što se dešavalo i vašim biljkama malo mi je lakše, najvjerovatnije da se privikava na novu sredinu. |
|
 | |
| | Madagaskarski jasmin (stephanotis floribunda) | |
|