Fluks  | |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 53 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 53 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 136 dana Pon Maj 16 2011, 14:16 |
| | | Pelargonium, žeravak, geranium, pelargonija | |
| |
| Autor | Poruka |
|---|
tasa zaslužni član

Godina: 45 Broj poruka: 295 Mjesto: Beograd Datum upisa: 16.04.2008
 | Naslov: Re: Pelargonium, žeravak, geranium, pelargonija Čet Maj 15 2008, 21:12 | |
| dve su cvetale a kod jedne nema ni c od cveta  sori malo je mutna zbog blizine htela sam da se sto bolje vidi cvet |
|  | | tasa zaslužni član

| Naslov: Re: Pelargonium, žeravak, geranium, pelargonija Čet Maj 15 2008, 21:17 | |
| i druga  |
|  | | tasa zaslužni član

| Naslov: Re: Pelargonium, žeravak, geranium, pelargonija Pon Jun 16 2008, 22:15 | |
| |
|  | | alisa moderator

Broj poruka: 2044 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pelargonium, žeravak, geranium, pelargonija Uto Jul 08 2008, 13:38 | |
| evo i mojih muskatli..   |
|  | | agava počasni član

Godina: 34 Broj poruka: 844 Mjesto: mostar Datum upisa: 27.06.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pelargonium, žeravak, geranium, pelargonija Uto Jul 08 2008, 22:12 | |
| kod nas u hercegovini se zovu mušketini ja imam samo jedan crveni i jedan engleski mušketin oni su mi najljepši a moram vam poslat slike |
|  | | JeJa počasni član

Godina: 38 Broj poruka: 347 Mjesto: Beograd Raspolozenje: :) Omiljena biljka: ljiljani Datum upisa: 21.06.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pelargonium, žeravak, geranium, pelargonija Pet Jul 18 2008, 12:07 | |
| |
|  | | dzomba77 počasni član

Godina: 34 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pelargonium, žeravak, geranium, pelargonija Čet Okt 02 2008, 21:52 | |
| |
|  | | ema počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1035 Mjesto: Sanski Most Datum upisa: 22.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pelargonium, žeravak, geranium, pelargonija Pet Okt 03 2008, 07:06 | |
| Ova zadnja slika je za 5. Ja ih, naravno, isto imam. Mislim da je to biljka koju svako treba da ima. Dvije sam držala na ulazu, južna strana, cijeli dan sunce. Puno sam ih zalijevala. Puno su i cvjetale. Ali im je lišće bilo žuto. Prihranjivala sam ih. Jedino što sam zaključila da im je bilo previše vode. A ako ne zalijem dobro one se sve opuste. Sljedeće godine ih stavljam samo na istočni balkon. |
|  | | alisa moderator

Broj poruka: 2044 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pelargonium, žeravak, geranium, pelargonija Pet Okt 03 2008, 11:10 | |
| Ove moje su sve bile na direktnom suncu koje ih je przilo po cijeli dan,i svaki dan sam ih zalijevala po jednom,ponekad bi zaboravila,pa bi dobile vodu tek drugi dan,i sve je ok,bilo,listovi nisu zutjeli,prehranjivala sam ih kad se sjetim,i s cim stignem.....al kako su ove kise krenule listovi su im opali,i bas jadno izgledaju ovih dana  |

Godina: 34 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pelargonium, žeravak, geranium, pelargonija Pet Okt 03 2008, 21:34 | |
| ..ma i ja sam imala 2 (boja roze) koje je sunce obasjavalo poslijepodne..nisu bile uopste lijepe..liska ruzna,cvijet isto tako pa sam ih na kraju bacila..a sto se tice ovih na slikama..one dobivaju jutarnje sunce  ,zaljevam ih kad im je zemlja suha..svaki dan..svaki drugi dan..a tecno gnojivo sam im davala jednom sedmicno!! Inace sam primijetila da svi moji cvijetovi vole ovu stranu dvorista gdje imaju jutarnje sunce!  !! Jos uvijek su lijepi..a sto je najbitnije,crv ih nejede vise!!  |
|  | | ema počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1035 Mjesto: Sanski Most Datum upisa: 22.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pelargonium, žeravak, geranium, pelargonija Pon Jan 26 2009, 22:54 | |
| Prošle godine nisam imala sreću sa puzajućim pelargonijama. Neke sam izgleda kupila bolesne, nekima vjerovatno nije pasala zemlja. Uglavnom, samo je jedna bila onako kako treba. Ove godine sam odlučila da ih stavljam na istočni balkon. S obzirom da mi ih treba malo više, razmišljala sam o sijanju. Mada se i ne sjećam da je bilo sjeme u ponudi po radnjama. Imate li iskustva? Bude li sjeme pelargonija po našim (bh) radnjama? |
|  | | mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pelargonium, žeravak, geranium, pelargonija Uto Jan 27 2009, 15:12 | |
| Ema ista situacija i kod mene sa pelargonijama,,,ja kupila bolesne  nisam vidjela od par komada preslo i na ostale.. Posle sam gledala po netu i nadjem bas takvo oboljenje kao kod mene..Sad znam i ima samo da gledam u listove.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|  | | ema počasni član

| Naslov: Re: Pelargonium, žeravak, geranium, pelargonija Uto Jan 27 2009, 20:00 | |
| Ma ni ja nisam znala za njihove bolesti. Samo su počele da crne i nestaju. Zalijevala i fungicidom i pjevala im, ništa. Zato sam u potrazi za sjemenom (a i zbog količine biljaka koje hoću, tj. zbog mog džepa). Nadam se da će ga biti u ponudi. A i voljela bih da ga što ranije zasijem, da mi stigne na vrijeme cvjetati. |
|  | | Kole počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 621 Mjesto: Bajina Basta Datum upisa: 30.07.2007
 | Naslov: Re: Pelargonium, žeravak, geranium, pelargonija Sre Jan 28 2009, 21:14 | |
| |

| Naslov: Re: Pelargonium, žeravak, geranium, pelargonija Sre Jan 28 2009, 22:17 | |
| Kole,ja to uvijek odradim na proljece...tako mi se odmore preko zime i sacuvaju snagu za proljece  ..iznesem ih u proljece u dvoriste,a prije toga ih polako pripremam na temperature..drzim ih u stakleniku tako da s vremena na vrijeme otvorim da se naviknu na novi zrak...znaci nakon sto sam ih "osisala"  -tepam im- pocinjem s zaljevanjem i s tecnim gnojivom, 1 x sedmicno...kupujem uvijek gnojivo bas za njih mada je odlicno i ono klasicno ali u ovom za njih ima sve ono sto im je potrebno da se nakon zimskog sna oporave  ..svake 2 godine ih mijenjam...eto  |
|  | | | | Pelargonium, žeravak, geranium, pelargonija | |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |