PrijemPortalliGalerijaFAQ - Često Postavljana PitanjaTražiRegistruj senaš blogPristupi
Zadnje teme
» moj vrt i dvorište
Juče u 22:39 od acer69

» NERMANIN cvijetnjak
Juče u 16:52 od nermana

» Achimenes grandiflora
Čet Maj 24 2012, 14:23 od zoraz

» KAFIĆ
Sre Maj 16 2012, 12:50 od Tija

» Apatinski rit-Gornje Podunavlje
Sre Maj 16 2012, 10:14 od Smisaonik

» Hosta
Uto Maj 15 2012, 23:08 od admin

» Musa sp. Banane
Uto Maj 15 2012, 08:04 od voki

» Moji kaktusi i sukulenti
Pet Maj 11 2012, 21:54 od Iain

» plavi krastavac
Uto Maj 08 2012, 15:23 od kelta

Naj aktivnije teme
-Moja kuća puna cvijeća
Arhiva..
Čestitke(arhiva)2008-2011
Arhiva..
KAFIĆ
mala skromna džungla
Moje omiljene biljke -Kaktusići...!!!
Moje biljkice--Mena
moje ljubimice
moje biljke
Socijalna tabla
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga
Vrijeme
Ko je trenutno na forumu
Imamo 6 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 6 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 170 dana Čet Mar 08 2012, 16:36

Kaki-diospyros kaki 5 5 1
Delite | 

Kaki-diospyros kaki

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2
AutorPoruka
voki
počasni član
počasni član

Muški
Ovan Godina: 40
Broj poruka: 1773
Mjesto: Novi Sad
Omiljena biljka: sve osim kaktusa
Datum upisa: 10.04.2008
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Kaki-diospyros kaki   Pet Dec 11 2009, 15:59

Semenke imaju klice, ali izgleda jako sporo niču, nikako da proviri neka iznad površine zemlje.
Nazad na vrh Ići dole
barajevo
Novi član
Novi član

Strelac Godina: 58
Broj poruka: 3
Datum upisa: 06.01.2012
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Kaki-diospyros kaki   Pet Jan 06 2012, 19:44

voki ::
Semenke imaju klice, ali izgleda jako sporo niču, nikako da proviri neka iznad površine zemlje.

Rekao bih da će biti potrebna (hirurška) intervencija. Meni su, od pet semenki, dve same izašle u vazduh sa listićima a tri su se zaglavile (rekao bih kao tvoje) i tako su bitisale pet - šest dana. Zato sam ih jutros pažljivo, delomično, otkopao samo toliko da izvadim semenku i skinem onu braon ljušturu i oslobodim listiće. To sam uradio noktima, pazeći da ne oštetim stabljiku. Još uvek se nisu uspravile a da li će - videćemo.
Nego, molio bih ako neko ima višak semenki Kakija (svi koji su sada na tržištu Beograda su bez semena) da mi pošalju nekoliko. Tel za kontakt je 062 77 33 50. A ako bilo ko namerava sam da kalemi kaki na lotus, mogu da mu pošaljem semenke lotusa. Inače, ako ih niste videli, iste su kao i semenke kakija samo sitnije i ima ih pet u plodu (takav je i plod) samo velićine đenerike (omanje, okrugle šljive).

Pišem ovo iz dva puta - sada je Božično veče, zato svim vernicima koji slave po julijanskom kalendaru, želim radosno Božično veče - Hristos se rodi.
Na Internetu sam našao uputstvo da po izlasku klice iz zemlje (zajedno sa semenom košuljicom, košuljicu treba odstraniti kako bi se oslobodili listići. Ja sam imao dva opisana slučaja od kojih ni jedan nije bio kao ovaj pomenuti. Naime dve biljke su izašle same a košuljica je ostala u zemlji, a tri nisu mogle nikako izneti košuljicu izvan zemlje iako se klica pojavila, savijena sa oba kraja u zemlji, oko dva centimetra iznad zemlje. To sam rešio da sam ih na silu oslobodio i mogu reći da se sada polako uspravljaju.
Zaključujem da kod sadnje ne bi trebalo pritiskati zemlju oko semenke već je utisnuti u rastresitu zemlju.
Nazad na vrh Ići dole

Kaki-diospyros kaki

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 2 od 2Idi na stranu : Prethodni  1, 2

Similar topics

-
» pas u kuci
» Problemi u vezi sa obavljanjem fizioloških potreba
» Problem sa nuzdom i setnjom
» Pomoc :( - komande "sedi", "ustani" i vrsenje nuzde na odredjenom mestu
» Mala i velika nuzda

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu