Fluks  | |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 80 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 80 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 170 dana Čet Mar 08 2012, 16:36 |
| | |
| Autor | Poruka |
|---|
vepar moderator

Godina: 51 Broj poruka: 553 Mjesto: zagreb Raspolozenje: većinom sam raspoložen Omiljena biljka: ruže,surfinije Datum upisa: 03.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Stevia Rebaudiana Pon Jan 18 2010, 20:50 | |
| napokon u 9.mjesecu obrao listove i ostavio da se suše  _________________ vozi sigurno ,vozi bager
|
|  | | vepar moderator

Godina: 51 Broj poruka: 553 Mjesto: zagreb Raspolozenje: većinom sam raspoložen Omiljena biljka: ruže,surfinije Datum upisa: 03.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Stevia Rebaudiana Pon Jan 18 2010, 20:55 | |
| _________________ vozi sigurno ,vozi bager
|
|  | | vepar moderator

| Naslov: Re: Stevia Rebaudiana Pon Jan 18 2010, 20:56 | |
| e sada sve je ok,slatko do bola,sve je super,osim jedne sitnice okus,ako se stavi u kavu promjeni okus kave,jest da je slatka,ali okus,kao trava.pregledao stotine stranica al nigdje nisam našao na koji način da se odstrani okus,koje otapalo koristiti i na koji način. evo da ja malo podjelim svoja iskustva sa vama.što se tiče praha stevije u kolačima dobro se pokazao.moja ga supruga stavlja u pitu sa jabukama i u tijesto i posipa jabuke,odlično je samo treba steći osjećaj za količinu, i supruga primjetila da jabuke kada se pospu sa prahom ne potamne kako je to slučaj kada se posipaju sa šećerom,čak jednom prilikom naribala previše jabuka,ostatak zamotala folijom i stavila u hladnjak,nakon 3 dana radila ponovo pitu,boja ostala ista,svježe kao da su maloprije bile naribane
malo eksperimentirao kako još upotrebiti prah stevije ,napravio i ovo, stavio žličicu praha u 1l vode koja je uzavrela ,kuhao pola min,procjedio,dodao nekoliko kapi limuna i super čaj _________________ vozi sigurno ,vozi bager
|
|  | | vepar moderator

| Naslov: Re: Stevia Rebaudiana Pon Jan 18 2010, 20:57 | |
| e sada ono što nas sve zanimalo kako dobiti tekućinu da je možemo koristiti za kavu,pretresao net uzduž i poprijeko,nešto našao,al to sve nekako ne definirano,nitko ne želi otkriti omjere,recept što je i normalno.haha.evo mojih rezultata poslije dosta "kemijanja" i potrošenog praha,dobio što sam htio,tinkturu,tekućinu koju mogu koristiti kao sladilo za kavu i čaj,a i za neke druge stvari trebalo mi neko otapalo,pokušao sa vodom prvo, al premalo ostalo tekućine. Naravno kada ti je teško u životu,ubiješ se u alkoholu,haha,pa rekoh aj naravno rakija bila prva na dohvat ruke,ćorak,prejak miris odlično se pokazao konjak ,al votka idealna.evo da skratim pola litre votke,1 žlica praha ili svježega lista,desetak listova,stavi se u staklenku sa poklopcom,2 x dnevno protresti nakon 7 dana stavio u lonac za kuhanje,dodao još pola litre vode i zagrijavam do nekih 85 c.,ne više,znamo da akohol isparava na nekih 78 c a voda na 100 polako mješao nekih pola sata,i stavio da se hladi nakon toga profiltrirao 2-3 puta i ulio u male bočice sa kapaljkama.samo da kažem 4-5 kapi dovoljno za zasladiti vodu za kavu za 4 osobe stavljam ih u vodu dok još nije počela vreti ,prije nego stavljam kavu u vodu eto već 2-3 mjeseca tako radim kavu i što je najbitnije nema onoga mirisa po travi kao prah,naravno ako se ne pretjera sa kapima,ako se stavi više osjeća se,zato kažem treba steći osjećaj o doziranju _________________ vozi sigurno ,vozi bager
|
|  | | vepar moderator

| Naslov: Re: Stevia Rebaudiana Pon Jan 18 2010, 20:59 | |
|  evo da malo pojasnim gornju fotkicu prva bočica sa lijeve strane je sirup kojemu dodao malo tekućeg vitamina c i služi za dodatak čaju,druga bočica napravljena od zelenog svježega lišća,da sam to bar ranije znao,haha,dosta je slađa otopina nego od iste količine kada se osuši i onda priprema,al za slijedeći put ću i to znati,ostale dvije bočice su otopina od praha bez ičega u sebi.nadam se da sam nekome pomogao da na jednostavan način ,koliko toliko dođe do veće primjene stevije _________________ vozi sigurno ,vozi bager
|
|  | | vepar moderator

| Naslov: Re: Stevia Rebaudiana Pon Jan 18 2010, 21:01 | |
| naravno ,morao sam malo vidjeti kako to radi konkurencija,haha,pa pronašao u jednoj ljekarni ovo,cijena za pakiranje 148,50 kn.nije ni nešto pretjerano skupo kada se uzme u obzir koliko je slatko,mislim da je cijena realna,inače pakiranje je 37 grama.al to već kompliciran proces,znači za nas smrtnike nedostižno,tvornički,kemijski kao hoćete,znači rafiniranje,nešto slično kao dobijanje šećera   _________________ vozi sigurno ,vozi bager
|
|  | | vepar moderator

| Naslov: Re: Stevia Rebaudiana Pon Jan 18 2010, 21:04 | |
| ovo se sve događalo prošle godine,sada malo da pokažem šta se sada trenutno događa kod mene   _________________ vozi sigurno ,vozi bager
|
|  | | vepar moderator

| Naslov: Re: Stevia Rebaudiana Pon Jan 18 2010, 21:11 | |
| _________________ vozi sigurno ,vozi bager
|
|  | | vepar moderator

| Naslov: Re: Stevia Rebaudiana Pon Jan 18 2010, 21:14 | |
| pokušao stvoriti pogodne uvjete kao što ima i u prirodnom staništu,znači dosta vlage,topline i svjetlost,nisam mogao vjerovati,treći dan..   za sada uspio zasijati oko 4 000 kom,planiram još oko 2 000,ako uspijem srediti (očistiti )još jenu prostoriju u podrumu _________________ vozi sigurno ,vozi bager
|
|  | | niho počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 2228 Mjesto: BIHAĆ Raspolozenje: uvijek sam raspoložena Omiljena biljka: Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa: 03.01.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Stevia Rebaudiana Pon Jan 18 2010, 23:25 | |
|
Poslednji izmenio niho dana Ned Jan 24 2010, 12:05, izmenjeno ukupno 1 puta |
|  | | mak počasni član

Godina: 54 Broj poruka: 625 Omiljena biljka: sve Datum upisa: 14.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Stevia Rebaudiana Uto Jan 19 2010, 12:12 | |
| WOW Vepar, pa gdje ćeš sa ovolikim biljkama. Imaš li plantažu????? Ja sam htjela Steviu sijati prošle godine, ali nisam stigla, pa ću to učiniti ove g. |
|  | | Zdravka počasni član

Godina: 51 Broj poruka: 354 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: za prijatelje uvek raspolozena Datum upisa: 09.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Stevia Rebaudiana Uto Jan 19 2010, 22:19 | |
| Bogami savrsen lek za depresiju a i koristan.  |
|  | | |
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |