bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Tillandsia usneoides Pet Mar 13 2009, 13:22 | |
| Tillandsia usneoidesje poznata i kao Spanska mahovina a kao sto i samo ima kaze pripada velikoj porodici tillandsia. Ova biljka bez korena se povremeno treba orosavati i to joj je dosta za rast a sa jeseni bi trebali da se pojave i sitni cvetici. Ova biljka koja u prirodi raste na granama drveca moze da se gaji bilo gde u stanu. Ovo sam pronasao na netu mada mi nije bas sve nejjasnije. Negde pise da se treba prskati svaki dan posto nema gde da skuplja vodu a naisao sam da na nekoliko mesta gde pise da je treba prskati svake dve nedelje. Ovako izgleda moja  |
|
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Tillandsia usneoides Pet Nov 27 2009, 22:23 | |
| Jedva pronadjoh ovu temu..Danas sam gledala tilandisiu pricvrscenu na drvo,tacnije na neke oblice zalijepljene silikonom ima ih tri razlicite a kostale su 6 eura sto nije mnogo ali je grozno sto su ih zalijepili silikonom.. Mogli su malo mahovine i tanke zice,onako mi se bas nesvidja.. |
|
leyafeya moderator

Godina: 26 Broj poruka: 71 Mjesto: Zrenjanin / Novi Sad Raspolozenje: fuzzy logic Omiljena biljka: Brsljan, frangipani, wisteria Datum upisa: 25.06.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Tillandsia usneoides Ned Jan 30 2011, 21:46 | |
| Jednom sam je nasla na cvetnoj pijaci u Novom Sadu, tada sam bila u zurbi i nisam stigla da je uzmem, sledeci put kad sam dosla nije bilo I sad ne znam gde moze da se kupi.. Mada potrudicu se da negde nadjem, neko mesto.. |
|
bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Tillandsia usneoides Pon Jan 31 2011, 05:24 | |
| Uskoro ce prolece i cvetne pijace u Novom Sadu gde bi ih trebalo biti u ponudi. Sigurno ce ih biti na Novosadskom prolecu, moja je na zalost krepucnula ali planiram da je nabavim tad. |
|