niho počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 2228 Mjesto: BIHAĆ Raspolozenje: uvijek sam raspoložena Omiljena biljka: Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa: 03.01.2009 Zemlja: 
 | Naslov: -Callisia repens Pet Mar 20 2009, 13:52 | |
| --------------callisia repens-kalisija---------------------- Ovo je jedna mala biljka sa sitnim listovima.Kalisija je puzavica, koju možemo upotrijebiti samu ili za prekrivanje površina ispod drugi biljaka u većim posudama. Ona je dobar pokrivač tla za gredice u zimskom vrtu.Biljka ima sitne bijele cvijetove, najčešće u kasno ljeto.Kalisiji moramo omogućiti dosta svijetla, uključujući i po nekoliko sati, na ranom jutarnjem ili kasno popodnevnom izravnom suncu.Ako je držimo u kući njezina temperatura treba da bude između 18 -24.stepena ,dok najniža zimska treba da bude oko10 stepeni. U razdoblju aktivnog rasta kompost moramo održavati vlažnim. Za vrijeme zimskog razdoblja mirovanja možemo dopustiti da se kompost prosuši između 2 zalijevanja.Ako se biljka previše razbaruši, možemo je pošišatii skratiti joj stabljike. Šišanje biljke potiče rast novih izbojaka i osviježava izgled umorne biljke. Odrezane dijelove možemo odma posaditi u vlažan komposti i oni će se uskoro zakorijeniti. Najbolje mijesto za biljku je prozorska daska okrenuta prema istoku ili zapadu.  |
|
Yolli počasni član

Godina: 51 Broj poruka: 423 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: raspolozena, nego sta Omiljena biljka: dracena Datum upisa: 13.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: -Callisia repens Sub Jun 27 2009, 17:03 | |
| Niho sve pohvale,  vec duze vreme pokusavam da otkrijem koju biljku sam kupila od jedne bakice na pijaci i sad sam konacno pronasla Evo i slike!  |
|