|
|
| Autor | Poruka |
|---|
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Razmnozavanje oliandera Ned Mar 22 2009, 12:51 | |
| Koji je najbolji nacin za razmnozavanje oliandera?? Da li je tacno da je najbolje reznice staviti u tamnu flasu? _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
ema počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1059 Mjesto: Sanski Most Datum upisa: 22.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Razmnozavanje oliandera Ned Mar 22 2009, 20:11 | |
| Ja zakopam direktno u zemlju, vani. |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Razmnozavanje oliandera Ned Mar 22 2009, 20:40 | |
| Ja sam ljetos,ozililla jednu grancicu zutog oliandera,tako sto sam je stavila u flasicu obicnu staklenu,i samo u vodu dodala kocku secera...Ozilila se i posadila je,e sad joj listovi posuhi,mozda tako treba? |
|
 | |
niho počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 2228 Mjesto: BIHAĆ Raspolozenje: uvijek sam raspoložena Omiljena biljka: Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa: 03.01.2009 Zemlja: 
 | Naslov: oleandar---Nerium oleander Sub Apr 04 2009, 18:44 | |
| ---- oleandar---  slika sa neta -Oleandar se u područijima s blagom klimom sadi na otvorenom.U drugim podnebljima posadimo ga u dobro zaštićenom i toplom okruženju, A zimi ga prekriti. Može se uzgajatii u posudi kako bi mogli ga zimi unijeti u zatvorenu prostoriju.Uspijeva na bilo kojoj vrsti kvalitetnog i propusnog tla i tla na suncu. Razmnožavanje reznicama stabiljke jedini je način da se razmnoži . Ljeti odrežemo vrhove duge 15- 20 ,cm. Odstranimo nekoliko donji listova.Posadimo u posudu s miješavinom pijeska, treseta i humusa. Zimi ih smijestimo pod stakleni pokrov. Najminimalnija temp. mora biti 10 st. posadimo ih na proljeće na predviđeno mijesto u vrtu. Reznice se čak i dobro ukorijenjuju i u vodi. Čim se pojave korijenčići posadimo ih u posudu  |
|
 | |
Gaga aktivni član

Godina: 47 Broj poruka: 179 Mjesto: Smederevo Datum upisa: 03.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Razmnozavanje oliandera Sub Apr 04 2009, 18:53 | |
| Nikada jos nisam zilila oleander, ali to moja mama radi za mene, i to isto u flasu. |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Razmnozavanje oliandera Pet Jun 19 2009, 22:39 | |
| Ja ga definitivno nemogu oziliti  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
lepa kata počasni član

Godina: 56 Broj poruka: 724 Mjesto: zemun, srbija Raspolozenje: vedro Datum upisa: 25.02.2009
 | |
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Razmnozavanje oliandera Sub Jun 20 2009, 11:43 | |
| I ja sam kupila,rekli su mi da je roze boje,jos malo pa ce procvjetati..Sa reznicama definitivno odustajem.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
admin Admin

Godina: 43 Broj poruka: 607 Omiljena biljka: Ruža,bugenvilia Datum upisa: 29.05.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Razmnozavanje oliandera Sre Jul 29 2009, 00:19 | |
| Nemozes oliander da ozilis ? U teglu stavi grancicu oliandera, i teglu na prozor. Jedno 20 do mjesec dana vidices korjencice... _________________  |
|
 | |
JeJa počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 353 Mjesto: Beograd Raspolozenje: :) Omiljena biljka: ljiljani Datum upisa: 21.06.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Razmnozavanje oliandera Ned Avg 30 2009, 01:18 | |
| Je'l to važi i za sobni takodje? |
|
 | |
alena Novi član

Godina: 39 Broj poruka: 12 Datum upisa: 18.09.2009 Zemlja: 
 | Naslov: imam Uto Sep 22 2009, 08:06 | |
| imam puno izdanaka od belog i roze oleandera(dipli) koje svako prolece odvajam od maticnog stabla ,i delim. Pre sam ih sadila direktno u zemlju i pokrivala teglom,posle 30-ak dana teglu skidam,a u augustu presadim po 2-3 u saksiju da bi u prolece ih smestila u odgovarajuce.Pa ko prezivi pricace-ali,uglavnom,svi su na broju. Javite se u rano prolece,pre praznika Cveti i poslacu  |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Razmnozavanje oliandera Uto Sep 22 2009, 08:46 | |
| Alena tebe hoce olianderi definitivno,mene hoce samo kad kupim  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
alena Novi član

Godina: 39 Broj poruka: 12 Datum upisa: 18.09.2009 Zemlja: 
 | Naslov: h Uto Sep 22 2009, 21:56 | |
| ma jok,samo treba ih posaditi u prolece i malo zanemariti.OK-voda,zemlja,ali ipak ne vole da ih previse zagledaju dok su mladi. Ta cast i privilegija za odrasle leanderi. Cak kad su moji tek bili mali svekar svaki put prolazivsi pored nih bi pricao-ako,samo caj od njih mi fali. I sadi ih obavezno po vise u saksiju dok su mali,neznam zasto ali samo biljke koji su bili u drustvu su mi uspeli,a oni-jedinice,su uginuli, Podseti me u prolece -poslacu vise komada,i posle podele po komsiluku obavezno bacim barem 30-ak izdanaka.Pozzz |
|
 | |
lepa kata počasni član

Godina: 56 Broj poruka: 724 Mjesto: zemun, srbija Raspolozenje: vedro Datum upisa: 25.02.2009
 | Naslov: Re: Razmnozavanje oliandera Uto Sep 22 2009, 23:12 | |
| |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Razmnozavanje oliandera Uto Sep 22 2009, 23:41 | |
| Meni ne ide sigurno nikako,na sve nacine pokusavam ali ne vrijedi _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
|