|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Tilia cordata zaslužni član

Godina: 32 Broj poruka: 255 Mjesto: Mostar Raspolozenje: Optimista,altruista Omiljena biljka: Sve cvjetajuće biljke Datum upisa: 04.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Moje ljepotice Sub Apr 25 2009, 21:40 | |
| |
|
 | |

Godina: 32 Broj poruka: 255 Mjesto: Mostar Raspolozenje: Optimista,altruista Omiljena biljka: Sve cvjetajuće biljke Datum upisa: 04.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Ljubičica Sub Apr 25 2009, 21:44 | |
| |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Moje ljepotice Sub Apr 25 2009, 21:45 | |
| Opa Tili,svaka cast..  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |

| Naslov: Bijela ljubičica Sub Apr 25 2009, 21:47 | |
| |
|
 | |

| Naslov: Ljubičica Sub Apr 25 2009, 21:52 | |
|  Malo sam ih iznijela vanka...da osjete sunca  |
|
 | |

| Naslov: :-) Sub Apr 25 2009, 21:53 | |
| Hvala, Mena...  |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Moje ljepotice Sub Apr 25 2009, 22:09 | |
| Predivne su,tilija...  |
|
 | |
niho počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 2228 Mjesto: BIHAĆ Raspolozenje: uvijek sam raspoložena Omiljena biljka: Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa: 03.01.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Moje ljepotice Sub Apr 25 2009, 23:06 | |
| |
|
 | |
lepa kata počasni član

Godina: 56 Broj poruka: 724 Mjesto: zemun, srbija Raspolozenje: vedro Datum upisa: 25.02.2009
 | Naslov: Re: Moje ljepotice Sub Apr 25 2009, 23:14 | |
| Svaka čast kakve su Ja imam devet velikih ljubičica i dve tri mlade, od toga samo jedna cveta, ostale imaju lepo i zdravo lišće, al nemam pojma kako da ih nateram da cvetaju  |
|
 | |

| Naslov: Hmmm? Sub Apr 25 2009, 23:46 | |
| Vjerujte mi da nemam poseban tretman za njih! Pikirala ih u malo veće saksije i vodim računa da im listovi ne diraju zemlju, jer dolazi do truljenja. Ako se to desi, odstranim ih! Držim ih pored prozora u poluosunčanom položaju i zaljevam sa stajaćom vodom, ne direktno sa česme. Zaljevam ih preko tacne i to je to! Hm? Ne znam, kakva je voda kod vas, koja je vrsta supstrata i koje saksije koristite. Ako koristite glinene saksije, one imaju svoje prednosti, ali isto tako i nedostatke! Vremenom dolazi do taloženja soli, a koncentracija soli je veoma važna indikacija hemijskih svojstava. Što je sadržaj soli veći, veći je otpor provodljivosti potrebhih makro i mikro elemenata. Napomena: U cilju sprečavanja taloženja soli i istovremeno dezinfekcija od gljivica preporučuje se jednostavni postupak- Potapanje saksija 24h u vodi na temepraturi od 60-80 C. P.S. Moje ljubičice vole muziku, plešu sa mnom skupa  |
|
 | |
lepa kata počasni član

Godina: 56 Broj poruka: 724 Mjesto: zemun, srbija Raspolozenje: vedro Datum upisa: 25.02.2009
 | Naslov: Re: Moje ljepotice Sub Apr 25 2009, 23:53 | |
| Stajale su mi na severnom prozoru, nisu čini mi se imale dovoljno svetla. Prebacila sam ih pre neki dan na južni pa ćemo videti. Moje su u plastičnim saksijama, iščitala sam svakakve savete, prihranjujem, zalivam sve po PS, al cvetova nema pa nema  |
|
 | |

| Naslov: Suficijencija Nitrogena Ned Apr 26 2009, 00:04 | |
| "Lepa Kata"
Možda je razlog što tvoje ljubičice ne cvjetaju, suficijencija nitrogena
Simptomi:
- agresivan+bujan rast - intenzivno zelena boja listova zbog visoke koncentracije Nitrata i Amonijaka - odbacivanje cvjetova ( abortiranje) - bijlke su senzibilizarane-osjetljive na bolesti
Provjeri supstrat....ako je samo mineralno tlo sa dodatkom stajnjaka, velika je vjerovatnoća upravo ovo što sam napisala.
Nadam se da ću barem malo pomoći da krasotice krenu.. |
|
 | |
lepa kata počasni član

| Naslov: Re: Moje ljepotice Ned Apr 26 2009, 00:27 | |
| Hvala ti tilija, ne bi trebalo da je to, posadjene su u kvalitetnu kupovnu zemlju za cveće, imaju drenažni sloj. Da ti ne bih više kvarila temu slikaću ih ovih dana i postaviti u svoju temu, a ti ako vidiš neki problem daj savet  |
|
 | |
Marinela počasni član

Godina: 27 Broj poruka: 914 Mjesto: Torak Raspolozenje: Dobro Omiljena biljka: Uglavnom sve Datum upisa: 04.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Moje ljepotice Ned Apr 26 2009, 02:35 | |
| Ekstra su ti lepotice  ni ja ne mogu da se pozalim za svoje od kad ne ekperimentisem vise  dobro im ide. I ja mislim lepa kato da mozda tvoje nemaju dovoljno svetla za cvetanje jer kod mene pise u jednoj knjizi da ako imaju dovoljno svetla mogu da procvetaju cele god. bez prestanka  |
|
 | |

| Naslov: Ok! Ned Apr 26 2009, 11:55 | |
| Uslikaj i postavi na forum. Ja, ipak mislim da ih previše prihranjuješ sa đubrivom koje ima naglašen Nitrogen. Uzmi đubrivo sa naglašenim Kalijemi Fosforom, kalij pomaže pri cvjetanju ;-) |
|
 | |
|