Kalamiti Novi član

Godina: 50 Broj poruka: 4 Datum upisa: 26.04.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Pomoc amaterima Ned Apr 26 2009, 12:01 | |
| Dakle, da se predstavim, ja sam novi clan i treba mi pomoc. Odskora me uhvatila manija sredjivanja vrta i sadjenja cveca  . Ali imam problem - n a mestima na kojima hocu da uzgajam cvece zemlja je jako zbijena i uglavnom je senka ili u najboljem slucaju polusenka. Sta da radim i koje cvece je najbolje da pocnem da trazim i uzgajam  |
|
bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pomoc amaterima Ned Apr 26 2009, 12:58 | |
| Kalamiti zelim ti dobrodoslicu na flowerpower  Trebalo bi pre sadjenja napraviti plan koje biljke zelis uzgajati, posto je to mesto u senci bilo bi dobro da se se odlucis za jednu od vrsta kao sto su vinca minor, hortenzije, hoste ili neku od perena koje vole hladovinu. U zavisnosti za sta se odlucis zavisi kako ce zemljiste biti pripremljeno. |
|
Kalamiti Novi član

Godina: 50 Broj poruka: 4 Datum upisa: 26.04.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pomoc amaterima Ned Apr 26 2009, 17:27 | |
| A da li je neko pravio kompost? Ja sam nesto procitala  u "Mojoj basti" i pocela sam ali .... sem muva ne ynam sta cu uspeti, recimo, proizvedem  |
|
bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pomoc amaterima Ned Apr 26 2009, 17:58 | |
| Na nasam blogu flowerpower ima tekst o proizvodnji komposta.
http://flowerpower.blogmarley.net/Flora-b1/Kompost-b1-p33.htm |
|
mima_87 Novi član

Godina: 25 Broj poruka: 9 Mjesto: indjija Raspolozenje: uvek dobro Omiljena biljka: lokvanj,sve vrste sobnih biljaka Datum upisa: 13.04.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pomoc amaterima Ned Apr 26 2009, 23:10 | |
| dobrodoslica i od mene....moj vrt je takodje u hladovini tj sunce je samo ujutru..ja sam sadila perene,kombinovala sa kamenjem...ako hoces pogledaj stavila sam slike...jos jednom dobrodosla/o!!!!  |
|
Delfin Novi član

Godina: 31 Broj poruka: 3 Datum upisa: 10.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pomoc amaterima Pon Avg 17 2009, 14:24 | |
| | Kalamiti :: | Dakle, da se predstavim, ja sam novi clan i treba mi pomoc. Odskora me uhvatila manija sredjivanja vrta i sadjenja cveca . Ali imam problem - n a mestima na kojima hocu da uzgajam cvece zemlja je jako zbijena i uglavnom je senka ili u najboljem slucaju polusenka. Sta da radim i koje cvece je najbolje da pocnem da trazim i uzgajam  |
Pozdrav !!! S obzirom da sam ing. hortikulture savjetujem ti da prije svega zbijenu zemlju prorahliš i ubaciš malo pijeska ukoliko se radi o ilovači. Na položajima u polusjenci ili malo osunčanim terenima ( istok-jug-istok ) treba saditi sljedeće vrste sezonskog cvijeća : razne vrste begonia ( Begonia semperflorens, B.gracilis, B.tuberhybrida, Bellis perennis, Impatiens, Fuchsia i dr. Od perena Vinca minor, Hortenzija, Hosta,Astilbe japonica, Iberis sempervirens, Selene acaulis, Anemone japonica idr.  |
|